"an independent online kurdish website

در حالیکه بحث بر سر برخورد با فساد مالی بین دولت و قوه قضائیه بالا گرفته است، وزیر بهداشت تایید کرد که سه مدیر وزارت بهداشت که برکنار شده بودند، بازداشت شدند.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه ۲۱ آبان به خبرگزاری ایرنا گفت که دو نفر از اعضای هیات امنای ارزی وزارت بهداشت و یک نفر از مدیران سابق حوزه مالی- اداری وزارت بهداشت به اتهام تخلفات مالی بازداشت شدند.

به گفته او، افراد بازداشت شده در زمینه خریدهای ارزی وزارت بهداشت، تعاونی مسکن و پالایشگاه نفت اصفهان (که مالکیت آن با وزارت بهداشت است) فعالیت‌ داشتند که روزهای نخست حضور او در وزارت بهداشت(زمستان سال گذشته) برکنار شدند.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بر مبارزه با فساد مالی در دستگاههای حکومتی تاکید کرده است، اما برخی از مقامات از جمله حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، این برخوردها را گزینشی می دانند. حسن روحانی در سخنرانی چند روز پیش خود در یزد از دستگاه قضایی خواست که به فسادهای میلیارد دلاری نیز رسیدگی کرده و با نهادهایی که صدها میلیون دلار گرفته و به دولت پس نداده اند نیز برخورد کند.

در شش سال اخیر پرونده‌های فساد مالی متعددی از اعضای دولت قبل و دولت فعلی ایران افشا شد که حتی به بازداشت نزدیکان محمود احمدی نژاد و برادر حسن روحانی منجر، و فساد بسیاری از نزدیکان خامنه‌ای نیز آشکار شد. اما نهادهایی مانند قوه قضاییه، نهادی که رئیس آن منصوب شخص علی خامنه‌ای است، عملا اقدامی علیه این متهمان نکرده اند.

سپاه پاسداران بخش‌های زیادی از اقتصاد ایران را در دست دارد، اما به کسی پاسخگو نیست. این نهاد زیر نظر مستقیم آیت الله خامنه‌ای فعالیت می‌کند.

ایالات متحده بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

….

فساد حکومتی در ایران| معاون روحانی: سرنوشت ۲۲ میلیارد دلار که از ایران خارج شده مشخص نیست.

انتشار اخبار ضدونقیض درباره گم‌شدن میلیاردها دلار ارز دولتی در ایران در حالی ادامه دارد که این بار معاون اول رئیس جمهور ایران از گم شدن ۲۲ میلیارد دلار پول پس از خارج شدن از کشور خبر داده است.

اسحاق جهانگیری روز چهارشنبه یکم آبان ماه در پاسخ به انتقادها درباره ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی گفت که «کسانی باید شرمنده باشند که ۲۲ میلیارد دلار پول مملکت را به بهانه تعادل قیمت ارز در دوبی و استانبول با قیمت پایین به خارجی‌ها فروختند و کسانی باید شرمنده باشند که ۱۷ هزار میلیارد تومان را ظرف یک ماه نیم بدون مجوز از منابع بانک مرکزی برداشت کرده‌اند.»

معاون اول رئیس جمهور ایران اما جزئیاتی از چگونگی خروج این مقدار ارز از کشور نگفته و اعلام نکرده است که منظور از کسانی که اقدام به خارج کردن این میزان ارز از کشور کرد‌ه‌اند چه کسانی هستند.

اما جهانگیری در بخشی از حرف‌هایش به رسانه‌هایی اشاره کرده که «تیتر زدند ۱۸ میلیارد دلار از منابع کشور با این تصمیم به باد رفت.»

پیش از این ایالات متحده آمریکا بارها به وجود فساد در حکومت جمهوری اسلامی اشاره کرده است.

وزارت خارجه ایالات متحده در توئیت‌هایی به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد، درباره ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی نوشته بود که «حکومت ایران مملو از ریاکاران فاسد است.»

پیش از این روزنامه کیهان در هفته جاری در مطلبی درباره «در بحبوحه جنگ اقتصادی چگونه ۱۸ میلیارد دلار بر باد رفت» نوشته بود. موضوعی که حسن روحانی در نشست خبری اخیر خود آن را تکذیب کرده و گفته بود «۱۸ میلیارد دلار بر باد نرفته و به مردم داده شده است!»

اظهارات معاون اول روحانی در حالی است که در اردیبهشت امسال نیز حسن میرشجاعیان معاون وزیر اقتصاد و دارایی ایران اعلام کرده بود که ۳۰ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات، نه به صورت کالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد کشور نشده است.

چندی پیش فهرست به روز شده دریافت کنندگان ارز دولتی منتشر شده بود و براساس گزارش ها مشخص شد که حدود «۳ میلیارد یورو در اختیار دو خانواده مشهور» قرار گرفته است. هر چند نامی از این خانواده ها نیز منتشر نشده است.

خبر «گم‌شدن یک‌میلیارد یورو ارز دولتی» نیز در مردادماه امسال جنجال برانگیز شد. موضوعی که دولت آن را تکذیب کرد.

این حجم از فساد در شرایطی است که بحران اقتصادی موجی از اعتراض های مردمی را نیز در ایران رقم زده است.

منبع: صدای امریکا

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی